Trädgårdsdagar på Råda säteri

Varje vår anordnas trädgårdsdagar på Råda säteri, där det ges möjlighet att köpa växter från olika lokala, nationella och internationella odlare. Det bjuds även på inspirerande föreläsningar och workshop av personer som har odling och trädgård som specialområden.

Workshop: Lär dig mer om din trädgård 7 maj

lär mer om din trädgård

Under dagen får kursdeltagare lära sig mer om hur man kan odla i liten skala hemma i den egna trädgården, hur man sår, skolar, delar och tar sticklingar på perenner. Deltagarna får även tips på hur man lyckas med en bra stenläggning, plattsättning och gräsmatta samt hur man kombinerar växter med olika höjder, former och färger för att enkelt fixa en dynamisk och harmonisk samplantering.

Workshoparna hålls av Gerbianska Trädgården AB, Jordnära Trädgårdsservice och Grön Gestaltning.

Tid: 7 maj 2016, kl 10:30-15:30.
Plats: Samling i växthuset på Råda säteri i Mölnlycke
Kostnad: 500 kr inkl. lunch och fika. Betalas på plats.
Anmälan: Senast den 2 maj till turist@harryda.se

Begränsat antal platser. Endast föranmälan. Anmälan är bindande.

Trädgårdsdag 8 maj

Händer med jord till trädgårdsdag

Söndagen den 8 maj arrangerar Härryda kommun i samarbete med Gerbianska Trädgården och Råda Säteri & Gästgifveri en trädgårdsdag där besökarna ges möjlighet att köpa växter och trädgårdsprodukter från olika lokala, nationella och internationella odlare och trädgårdsföretag. Det blir även invigning av de nya anläggningarna. Besökarna får även möjlighet att delta i en workshop om trädgårdsdesign.

  • 11.00-15.00 Försäljning av växter och trädgårdsprodukter
  • 11.45-13.45 Workshop i Trädgårdsdesign – rymd, rum och stämning. Begränsat antal platser. För anmälan och mer information besök gronaperspektiv.se
  • 14.00-14.30 Invigning av Idéträdgården, Cassian Schmidt
  • 14:30-15:00 Invigning av Tapetrabatter, August Kobbs Gymnasium

Antalet parkeringsplatser är begränsat, så ta gärna bussen till Mölnlycke centrum. Fri transport med Trädgårdståget till och från Råda säteri från P-huset i Mölnlycke centrum.

Restaurangen och Kaffestugan på Råda säteri har öppet hela dagen.

Välkommen!