Liseberg

Öppettider

Mer detaljerad information om parkens öppettider finns på Lisebergs hemsida.

Kontakt

Katarina Warnström
031-733 01 41
katarina.warnstrom@liseberg.se

liseberg.se

Hur ni hittar oss

Örgrytevägen 5
402 22 Göteborg

Hållplats: Liseberg, Lisebergs station, Korsvägen, Getebergsäng
Hitta hit med Västtrafik

Liseberg – mer än bara nöjespark

Liseberg är en av Göteborgs stads största parker – faktiskt ett helt berg – där flera historier med fantastiska livsöden varit med och format det Liseberg som finns idag. Fortfarande pryder Lambergs ekar berget, byggnader där vi önskar att väggarna kunde tala står kvar och prunkande blomsterprakt med anor från förr omger dig i den lummiga grönskan.

I Lisebergs Trädgårdar skapar vi olika rum där upplevelsen skiftar i både uttryck och innehåll. Allt från spontan lek och hisnande åkturer till möjligheten att slå sig ner bland kärleksfulla hälsningar på bänkar under ekarna och mysiga picknick-platser.

Lisebergs trädgårdar

Lisebergs trädgårdar

Liseberg har en lång trädgårdshistoria som sträcker sig från komark, via smugglarnäste och tobaksplantage till landeri, privat trädgård och slutligen nöjespark. När parken köptes av Göteborgs stad 1908 var visionen att skapa en folklig nöjespark och ett fritidsområde där göteborgarna skulle få uppleva naturens skönhet. Visionen blev verklighet och när nöjesparken öppnade sina portar i samband med Världsutställningen 1923 möttes besökarna av ståtliga blomsterarrangemang och en härlig grönska blandat med dansbanor, restauranger och karuseller.

Lisebergshjulet, Liseberg

Än idag är Liseberg känt för sin blomsterprakt. När Lustgården invigdes på Liseberg 2008 förstärkte nöjesparken sin trädgårdsprofil. 2016 invigdes Lisebergs Trädgårdar – en storsatsning som ytterligare förstärker det gröna Liseberg.